30 September 2011

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου

Δεν είναι πια ο Μπιλ Γκέιτς ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο ιδιοκτήτης πολλών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Movil η οποία είναι κυρίαρχη στην αμερικανική ήπειρο, ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ Χελού κατάφερε να εκπαραθυρώσει τους αμερικάνους Μπιλ Γκέιτς και Γούορεν Μπάφετ και να γίνει αυτός ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes.

H περιουσία του Σλιμ, αυξήθηκε κατά 18,5 δισεκατομμύρια δολλάρια μέσα σε 12 μήνες και ανέρχεται σε 53,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ότι αφορά τους Έλληνες κροίσους της λίστας, ο Σπύρος Λάτσης βρίσκεται στην 144η θέση του σχετικού πίνακα με περιουσία 5,3 δις δολάρια, και στην 488η ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2 δις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αφεντικό της Μicrosoft Μπίλ Γκέιτς, κατείχε τον τίτλο του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο 14 απο τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα με περιουσία 53 δισεκατομμυρίων.

Η συνολική περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη αυξήθηκε κατά 500 δισεκατομμύρια μέσα σε 12 μήνες.

Ο πλανήτης διαθέτει 1.011 μεγιστάνες του πλούτου, όταν πέρσι ήταν μόλις 793.

Πάντως το ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2008 με 1.125 μεγιστάνες.
www.gnoseis.gr

Golden Deal

27 September 2011

GP Σιγκαπούρης

Εύκολη νίκη για τον ΦέτελΟ Σεμπάστιαν Φέτελ απέδειξε έμπρακτα ότι δεν... γίνεται να χάσει είτε αγωνίζεται μέρα είτε αγωνίζεται νύχτα. Στη Σιγκαπούρη πήρε μία ακόμη άνετη νίκη και "αγκάλιασε" τον δεύτερο σερί τίτλο του. Απομένει η μαθηματική επιβεβαίωση.Ο Γερμανός πιλότος εκκίνησε για 11η φορά φέτος από την πρώτη θέση και δεν δυσκολεύτηκε να την διαφυλάξει σε κανένα σημείο του αγώνα. Αντίθετα, ο ομόσταβλός του, Μαρκ Γουέμπερ είδε τον Τζένσον Μπάτον να τον προσπερνά στην εκκίνηση.

Ο μεγάλος χαμένος της εκκίνησης δεν ήταν άλλος από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατέληξε από την 4η στην 7η θέση, όμως λίγο αργότερα, κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών για το εντυπωσιακό προσπέρασμά του στον Μίκαελ Σουμάχερ.

Στον επόμενο γύρο (σ.σ. 5ο), ο Βρετανός οδηγός άφησε πίσω του και τον έτερο Γερμανό της Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, για να εδραιωθεί στην πρώτη 6άδα.

Ο πιο... επεισοδιακός γύρος του grand prix ήταν ο 12ος, καθώς αφενός ο Τίμο Γκλοκ εγκατέλειψε και αφετέρου υπήρξε επαφή μεταξύ του Χάμιλτον και του Μάσα. Ο Βρετανός συνέχισε να αγωνίζεται με σπασμένη αεροτομή (για δύο ακόμη γύρους), ενώ ο Βραζιλιάνος σταμάτησε στα πιτ για να αντικαταστήσει το κλαταρισμένο πίσω δεξί ελαστικό του.

Λίγο αργότερα είχε έρθει η ώρα του πρώτου πιτ στοπ για τους δύο πρωτοπόρους της κούρσας, Σεμπάστιαν Φέτελ και Τζένσον Μπάτον (αμφότεροι τοποθέτησαν λίγο πιο σκληρά ελαστικά).

Με το πέρας του 16ου γύρου, η πρώτη 5άδα αποτελείτο από τους Φέτελ, Μπάτον, ντι Ρέστα, Αλόνσο και Πέρες, την ώρα που οι Βιτάλι Πετρόφ και Ρούμπενς Μπαρικέλο έδιναν μεγάλη "μάχη" με φόντο την 10άδα. Εξάλλου, ο Χάμιλτον τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή διέλευσης από τα πιτ και βρέθηκε στη διόλου τιμητική 15η θέση. Εκμεταλλευόμενος την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα και τα προσπεράσματα στη ζώνη του DRS, όμως, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη 5άδα.


Φτάνοντας σχεδόν στα μισά του αγώνα, η ατυχία χτύπησε την πόρτα των Μίκαελ Σουμάχερ και Σέρχιο Πέρες. Αμφότεροι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την πίστα μετά τη μεταξύ τους σύγκρουση. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε άμεσα την εμφάνισή του και τρεις γύρους αργότερα μπήκε στα πιτ για να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας.

Στους τελευταίους γύρους του αγώνα ξεχώρισε η κινητικότητα του Χάμιλτον, ο οποίος προσπέρασε τους Σούτιλ και ντι Ρέστα για να καταλάβει τελικά την 5η θέση. Λίγο νωρίτερα είχε εγκαταλείψει ο Γιάρνο Τρούλι, ενώ την ίδια ώρα ο Μπάτον έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με συνέπεια να ρίξει αισθητά τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Φέτελ.

Οι περίπου 400.000 θεατές που βρέθηκαν στη Marina Bay είδαν τον Σεμπάστιαν Φέτελ να αντικρίζει πρώτος την καρό σημαία, κάνοντας χρόνο 1:59.06.537.
(αναδημοσίευση από www.contra.gr)


Golden Deal