21 July 2011

Τις Βρυξέλλες περιμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Να τηρήσουν στάση αναμονής εν αναμονή της αυριανής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες προτίμησαν οι περισσότεροι επενδυτές με αποτέλεσμα ο τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών να κυμανθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και η διακύμανση του Γενικού Δείκτη να είναι περιορισμένη.

Τελικώς η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να δείχνει -0,29%, στις 1.184,35 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών δεν ξεπέρασε καν τα 52 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης διαφοροποιήθηκε οριακά σε σχέση με χθες, χάνοντας 0,03%. Από τις μετοχές του, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των: Κύπρου (+1,85%), Εθνικής (+1,61%), Πειραιώς (+1,18%) και ΟΠΑΠ(+1,10%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τιτάν (-2,79%), της Coca Cola 3E (-2,03%) και της MIG (-1,96%).

Καλύτερη η εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση με τον σχετικό δείκτη να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στο +0,60%. Με απώλειες 0,29% ο δείκτης της μικρής.

Από τους επιμέρους δείκτες τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ασφαλειών (-4,17%) και των Τροφίμων (-1,98%). Αντίθετα, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Υγείας (+4,68%) και των Ταξιδιών (+1,09%).

Από τις μετοχές που κινήθηκαν, 62 έκλεισαν ανοδικά, 61 πτωτικά και 54 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι: Κούμπας Συμμετοχών (-12,50%), Μύλοι Σαραντόπουλος (-10,00%), Χατζηκρανιώτη (-8,14%) και Μουζάκης (κ) (-8,00%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι:Unibios (+20,00%), Χαϊδεμένος (+15,48%), ΝΕΛ (+11,76%) και Νεώριο Σύρου (+11,11%).

by www.isotimia.gr
Brought to you by Golden Deal !

20 July 2011

GOLDEN DEAL HELLAS!

GOLDEN DEAL HELLAS
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΕ 5 '. ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΤΕ Ή ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΡΥΣΟ ΚΟΣΜΗΜΑ-ΡΟΛΟΙ-ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΣΚΕΥΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ!! ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΡΑ!! ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!

GOLDEN DEAL

19 July 2011

Βασιλικά κοσμήματα σε.... δημοπρασία !!!!

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε σε δημοπρασία, όταν το θρυλικό διαμαντένιο μπρασελέ σε σχήμα πάνθηρα, που κάποτε ανήκε στη δούκισσα του Windsor, πουλήθηκε στην τιμή των 7.036 δολαρίων.

Η δημοπρασία έγινε από τους Sotheby’s στο Λονδίνο και περιελάμβανε κοσμήματα της Wallis Simpson, συζύγου του βασιλιά Εδουάρδου του 8ου, τα οποία πουλήθηκαν όλα και μάλιστα σε τιμή που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των υπεύθυνων του οίκου.

Το συγκεκριμένο μπρασελέ, που φέρει την υπογραφή του Cartier όπως και τα υπόλοιπα κομμάτια, είναι φτιαγμένο από όνυχα και διαμάντια, ενώ όταν φοριέται μοιάζει με πάνθηρα που είναι έτοιμος να επιτεθεί!

Ανάμεσα στα κοσμήματα υπήρχε και μία καρφίτσα σε σχήμα φλαμίνγκο, με διαμάντια, ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια και κιτρίνη, που έπιασε 2,7 εκατ. δολάρια, αλλά και μία καρφίτσα σε σχήμα καρδιάς με τα αρχικά του βασιλικού ζεύγους και τον αριθμό 20 στα λατινικά, που είχε παραγγείλει ο Εδουάρδος ο 8ος για την 20ή επέτειο του γάμου τους.

Brought to you by Golden Deal

18 July 2011

Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι


Η διάκριση

Οι λίθοι (Gems) διακρίνονται σε πολύτιμους και ημιπολύτιμους. Στους πολύτιμους λίθους περιλαμβάνονται το διαμάντι, το ζαφείρι, το ρουμπίνι και το σμαράγδι, ενώ στους ημιπολύτιμους ο αμέθυστος, η άκουμαρίνα, ο σπινέλιος, ο τουρμαλίνης, το τοπάζι, το κίτρο, ο τανζανίτης, η γρανάδα, το ζιργκόν και πολλοί άλλοι.
Οι λίθοι κατηγοριοποιούνται σε διάφορες κατηγορίες, ποικιλίες και ομάδες. Είναι περιζήτητοι για τα λαμπερά και μοναδικά τους χρώματα αλλά κυρίως για τη σπανιότητα ανεύρεσης τους.
Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι κατηγοροιοποιούνται ανάλογα με τη σκληρότητά τους στη σκάλα του Mohs, μία κλίμακα που κατατάσσει τα ορυκτά βάση της σκληρότητας τους, από 1 που τοποθετείται το γνωστό μας ταλκ έως και 10 που κατατάσσεται το σκληρότερο ορυκτό, το διαμάντι.


Το Σμαράγδι (Emerald)

Η λέξη σμαράγδι προέρχεται από την ελληνική Σμάραγδος. Οι πηγές εξόρυξης του σμαραγδιού είναι το Αφγανιστάν, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η κολομβία, η Μαδαγαρχάρη, το Πακιστάν και η Ζάμπια.
Τα σμαράγδια είναι οι πιο δύσκολοι στην κοπή λίθοι εξαιτίας των πολλών εγκλίσεων που φέρουν. Το σμαράγδι ανήκει στην ομάδα του βηρυλλίου, έχει σκληρότητα ση σκάλα του Mohs 7,5 έως 8 και τα χρώματα που μπορεί να πάρει είναι από το λαχανί έως και σκούρο πράσινο. Ο χημικός του τύπος είναι: Al2Be3[Si6O18].

Το Ρουμπίνι (Ruby)

Η λέξη ρουμπίνι προέρχεται από το λατινικό Ruby που σημαίνει κόκκινος. Οι πηγές εξόρυξης του ρουμπινιού είναι το Αφγανιστάν, η Μαδαγαρχάρη, η ΣριΛάνκα και η Ταυλάνδη.
Το χαρακτηριστικό του ρουμπινιού είναι το βαθύ κόκκινο χρώμα του. Το ρουμπίνι αναφέρεται πολύ συχνά στη Βίβλο σαν η πιο πολύτιμη από όλες τις πέτρες. Το ρουμπίνι είναι επίσης γνωστό και σαν η πέτρα των βασιλιάδων.
Το ρουμπίνι ανήκει στην ομάδα του κορούνδιου, με σκληρότητα στη σκάλα του Mohs που φτάνει το 9 και δημιουργείται από υψηλές πιέσης και θερμοκρασίες σε ασβεστολιθικά πετρώματα. Ο χημικός του τύπος είναι: BeAl2O3.Το Ζαφείρι (Sapphire)

Η λέξη ζαφείρι προέρχεται από την ελληνική Ζάφειρος. Οι πηγές εξόρυξης του ζαφειριού είναι η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Μαδαγαρχάρη, η ΣριΛάνκα, η Τανζανία, η ΤαΥλάνδη και οι Η.Π.Α.
Τα καλύτερα ζαφείρια θεωρείται ότι προέρχονται από τα ορυχεία του Κασμίρ της Ινδίας, λόγω του έντονου και λαμπερού τους μπλε χρώματος, αλλά δυστυχώς τον προηγούμενο αιώνα τα αποθέματα των ορυχείων της περιοχής εξαντλήθηκαν.
Το ζαφείρι ανήκει στην ομάδα του κορούνδιου, με σκληρότητα στη σκάλα του Mohs που φτάνει το 9 και δημιουργείται από υψηλές πιέσης και θερμοκρασίες σε ασβεστολιθικά πετρώματα. Ο χημικός του τύπος είναι: BeAl2O3.

by www.kosmima.gr

Brought to you by Golden Deal