07 August 2011

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥ 48ου ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Έχοντας ολοκληρώσει πλέον τα 450 ναυτικά μίλια του 480υ Ράλλυ Αιγαίου, ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης στο τιμόνι του BOOKER AMITA – MOTION, κέρδισε και την τελευταία ιστιοδρομία από τις ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ στο ΣΟΥΝΙΟ και δεν αφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του να αντιδράσουν.

Έτσι λοιπόν είναι ο μεγάλος νικητής του 48ου ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, που πέρασε πλέον στην ιστορία.

Το φετινό Ράλλυ Αιγαίου μπορεί να χαρακτηριστεί ως το Ράλλυ των ανατροπών, των ασθενών ανέμων και της δυναμικής εμφάνισης των σκαφών από την περιφέρεια. Από πλευράς των νησιών σταθμών μετά την μαγευτική Αμοργό και συγκεκριμένα τα Κατάπολα, το σαγηνευτικό και τουριστικό Πυθαγόρειο της Σάμου, ο Παράδεισος των Οινουσσών ήταν οι σειρήνες του Αιγαίου, ώστε να μέναμε για πάντα εκεί.

Στην δεύτερη θέση του βάθρου του 48ο Ράλλυ Αιγαίου θα είναι το BRAVE OVS INDUSTRY, του Γιώργου Βασιλόπουλου, με το νεανικό, έμπειρο και ζωντανό πλήρωμα του που πρωταγωνίστησε σε όλες τις ιστιοδρομίες του αγώνα, ενώ στην τρίτη θέση της γενικής βαθμολογίας μετά από σημαντικές ανακατατάξεις είναι το VENTUS – PORCELANA με κυβερνήτες τους Μιχ.Κλούβας-Μιχ.Κωνσταντινίδης.

Ο Δημήτρης Δεληγιάννης είναι ο μοναδικός κυβερνήτης που έχει κερδίσει τρείς ( 3 ) πρώτες νίκες σε Ράλλυ Αιγαίου, ( 2008 – 2009 – 2011 ) καθώς και μία δεύτερη ( 2 ) θέση το 2010 και έχει περάσει στην ιστορία του θεσμού ως ο κυβερνήτης που από τα σκάφη τριγώνου μετέφερε τις ικανότητες του και τις γνώσεις του στον κορυφαίο αγώνα ανοικτής θαλάσσης της χώρας, δίνοντας του μία επιπλέον αγωνιστική διάσταση.

Στην νίκη του BOOKER AMITA- MOTION συνέβαλε η ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ όλων των μελών του πληρώματος του, δηλαδή του ΣΙΜΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗ, του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΜΠΑΚΗ, του ΠΕΡΙΚΛΗ ΣΠΥΡΟΥ, της ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΠΑΤΑΡΑ, τού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΓΚΟΥΛΗ, τού ΑΚΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ, του ΠΕΤΡΟΥ ΣΕΚΟΥΡΗ και του ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΒΕΛΑΚΟΥ καθώς και του χορηγού τους και όλης της διοργάνωσης της ΑΜΙΤΑ ΜΟΤΙΟΝ.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 48 ου ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ( ΚΑΤΗΟΡΙΑ ORC I )

1. BOOKER AMITA MOTION (Δ. Δεληγιάννης ) 16 Βαθμοί
( νικητής και της ιστιοδρομίας ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ – ΣΟΥΝΙΟ )
2. BRAVE OVS INDUSTRY ( Γ. Βασιλόπουλος ) 21,25 Βαθμοί
3. VENTUS – PORCELANA (Μιχ.Κλούβας-Μιχ.Κωνσταντινίδης ) 24,25 Βαθμοί

Τα αποτελέσματα για τα σκάφη της κατηγορίας ORC CLUB δεν ήταν δυνατόν να εκδοθούν μέχρι την στιγμή που γράφτηκε αυτό το Δελτίο Τύπου αφού αυτά ταξίδευαν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια οι φίλοι της ιστιοπλοΐας και του Ράλλυ Αιγαίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την εξέλιξη του 48ου αγώνα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.aegeanrally.gr ενώ το ψηφιακό κανάλι ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡ + θα μεταδίδει καθημερινά 30λεπτες ανταποκρίσεις.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ με καθημερινή εκπομπή, η ΕΡΑ Σπορ, καθώς και διaδικτυακοίχορηγοί τοCONTRA.GR και τοDAILYMOTION.gr. Επίσης όπως τα τελευταία χρόνια συμβαίνει, οι φίλοι της ιστιοπλοΐας με την βοήθεια της εταιρίας G4S θα μπορούν να ζήσουν μέσω του internet το Ράλλυ ζωντανά στην διεύθυνση www.aegeanrally.gr καθώς και από τις σελίδες του FACEBOOK (48th Aegean Rally) και του Twitter (@aegean_rally)

Πηγή:http://www.aegeanrally.gr/contents/recent.php?show=del
Brought to you by Golden Deal